Menu

Otvoren Konkurs za festival UHVATI FILM

14/03/2017 - UHVATI FILM - BANJA LUKA, Vijesti
Otvoren Konkurs za festival UHVATI FILM

KREATIVNO AFIRMATIVNA ORGANIZACIJA Parnas, Novi Sad
  HUMANITARNA ORGANIZACIJA PARTNER, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
UDRUGA SPIRIT, Rijeka Hrvatska

raspisuju

KONKURS ZA FILMOVE
na 15. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL

na temu invalidnosti i filmove čiji su autori/ke (glumci, scenaristi, režiseri)
osobe sa invaliditetom

Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film“ obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, kao i prateće programe. Bitan dio festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu a zatim i u Banjoj Luci i Rijeci  sa ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima\kama, scenaristima\kinjama i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

Uslovi konkursa:

  1. Tema: Invalidnost *
  2. Trajanje: do 30 minuta
  3. najmanje DVD kvalitet **
  4. da imaju titl na srpskom\hrvatskom\bosanskom odnosno na engleskom jeziku***

 

Filmovi se mogu dostaviti poštom (2 kopije filma)  ili putem interneta (Festhome ili Clickforfestivals, Filmfreeway, Youtube, Wetransfer, Vimeo…). Uz film\ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti i:

Filmovi moraju biti poslati najkasnije do 15.06.2017. godine.

Molimo Vas da nam se prije slanja radova poštom javite putem e-maila, kako bismo očekivali Vaš film i pravovremeno reagovali ukoliko pošiljka ne stigne.

Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljalac. Filmovi i kopije koje pristignu na konkurs zadržavaju organizatori. Organizatori se obavezuju da filmove neće koristiti u komercijalne svrhe. Za projektovanje filmova koji budu odabrani za revijalni i takmičarski dio, organizatori neće isplaćivati nadoknade ni autorima ni producentima. Organizatori zadržavaju pravo korištenja isječaka iz filmova  u trajanju do 3 minuta isključivo u svrhu promocije programa Filmskog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“.

Filmovi koji po ocjeni stručnog žirija ispune sve tražene uslove biće prikazani u okviru 15. Filmskog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film!“ tokom septembra 2017. godine u Novom Sadu odnosno tokom oktobra (novembra) u Banjoj Luci (BiH) i u Rijeci (HR). Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu, a u okviru postprodukcije – Filmskog karavana biće prikazivani u gradovima Srbije i Hrvatske (BiH).

Pored nagrada za najbolji film, za najbolji scenario i režiju, stručni žiri će dodjeljivati i specijalne nagrade za doprinose na polju invalidnosti imajući u vidu:

 

Prijavni formular možete skinuti ovde Prijavni formular

Radove je potrebno poslati (u 2 kopije) poštom (ili putem interneta uz prethodni dogovor sa organizatorima) sa naznakom ZA KONKURS na jednu od ovih adresa:

K.A.O. Parnes                                       UDRUGA SPIRIT                                 HO Partner
ZA KONKURS Uhvati film                      ZA KONKURS Uhvati film                    ZA KONKURS Uhvati film
Stevana Hristića 37/2                             Krešimirova 8                                       Srđe Zlopogleđe 55
21 000 Novi Sad, Srbija                          51 000 Rijeka, Hrvatska                      78 000 Banja Luka, BiH

KONTAKTI: uhvatifilm@gmail.com

 

KAO Parnes, Novi Sad                          UDRUGA SPIRIT, Rijeka                  HO Partner, Banja Luka
www.kaoparnas.org                                 www.spirit-ri.hr                                   www.hopartner.org
kaoparnas@gmail.com                            info@spirit-ri.hr                                  partner@teol.net
Milesa Milinković,                                     Denis Pilepić,                                    uhvatifilm.bih@gmail.com
direktorka Festivala                                  tehnički direktor Festa za HR           Dušica Lipovac
+381 62 24 04 04                                                                                               izvršna direktorka Festa za BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BosnianEnglishGerman