Menu

Održana radionica “Umrežavanje studenata sa invaliditetom sa poslodavcima” u okviru “Trans2Work” projekta

06/03/2018 - Vijesti
Održana radionica “Umrežavanje studenata sa invaliditetom sa poslodavcima” u okviru “Trans2Work” projekta

Predstavnici Humanitarne organizacije “Partner” su 03. marta 2018. godine održali predavanje mladima sa invaliditetom na kojem su ih upoznali sa web platformom koja za cilj ima umrežavanje studenata i visokoobrazovanih osoba sa invaliditetom sa potencijalnim poslodavcima.

Pomenuta web platforma je kreirana u okviru Erasmus+ projekta “Trans2Work-Tranzicija visokoobrazovanih studenata sa invaliditetom od škole do posla u BiH, Srbiji i Crnoj Gori”, na kome zajednicki rade 22 partnerske organizacije iz sektora obrazovanja, zapošljavanja i udruženja osoba sa invaliditetom. Multisektorska partnerska struktura će u toku trajanja projekta omogućiti kreiranje sistema podrške studentima sa invaliditetom da lakše pređu put od visokoškolske ustanove do zaposlenja.

Predavanju su prisustvovali, kako studenti sa invaliditetom, tako i srednjoškolci, kako bi bili blagovremeno upoznali sa resursom koji im stoji na raspolaganju, odluče li se za visoko obrazovanje.

Budući da je broj visokoobrazovanih osoba sa invaliditetom još uvijek mali, predstavnici HO “Partner” su iskoristili priliku da motivišu mlade osobe sa invaliditetom iz više lokalnih zajednica (Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Bijeljina i Doboj) da svoje obrazovanje ne završe na nivou srednje škole, već da upišu fakultet I time povećaju šanse za zaposlenje u čemu će im pomoći i web platforma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BosnianEnglishGerman