Menu

ODRŽAN OKRUGLI STO „PERSONALNA ASISTENCIJA – ŠANSA ZA ZAPOŠLJAVANJE”

31/08/2018 - Vijesti
ODRŽAN OKRUGLI STO „PERSONALNA ASISTENCIJA – ŠANSA ZA ZAPOŠLJAVANJE”

U prostoru Muzičkog paviljona „Staklenac” u četvrtak 30.08.2018. održan je okrugli sto pod nazivom „Personalna asistencija – šansa za zapošljavanje”. Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Grada Banjaluka, Centra za socijalni rad Banjaluka, Zavoda za zapošljavanje RS, organizacija osoba sa invaliditetom sa područja Grada Banja Luke i Socijalno-edukativnog centra.

Na okruglom stolu je bilo riječi o izazovima o promovisanju zanimanja – personalni asisitent, vještinama potrebnim za obavljanje ovog posla, prilikama za edukovanje personalnih asisitenata, kao i izazovima u organizovanju i pružanju ove usluge. Pored problema male zainteresovanosti nezaposlenih osoba da obavljaju posao perosnalnog asisitenta, svakako je i mala cijena sata za ovu uslugu. Trenutno su oganizacije koje obezbjeđuju personalne asisitente u pregovorima sa Centrom za socijalni rad, kako bi se povećala cijena sata, te samim tim i unaprijedio kvalitet personalne asistencije.

Okrugli sto je dio aktivnosti projekta „Budi i ti personalni asistent” koji relaizuje Humanitarna organizacija „Partner” uz finansiranje Grada Banjaluka. Cilj projekta da se podigne svijest šire javnosti i promoviše zanimanje personalnog asistenta, te tako utiče na unaprjeđenje kvaliteta ove usluge koja se za sada realizuje samo u Banjaluci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BosnianEnglishGerman