Menu

Realizacija projekta „BANJA LUKA – INKLUZIVNA ZAJEDNICA”

20/12/2018 - Vijesti
Realizacija projekta „BANJA LUKA – INKLUZIVNA ZAJEDNICA”

Humanitarna organizacija „Partner” od 01.11.2018. godine implementira projekat “Banjaluka – inkluzivna zajednica”, koji se realizuje u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat sufinansira Grad Banja Luka.

Glavni cilj projekta je da se omogući potpuno ravnopravno i punopravno kretanje osoba sa invaliditetom (građana i posjetilaca) u Banjaluci kroz korištenje javnog prevoza i saobraćajnica po osnovi jednakih mogućnosti sa ostalim građanima i time povećati njihovu uključenost u zajednicu i korištenje svih resursa zajednice.

Tokom implementacije projekta preplitaće se niz aktivnosti koje će doprinijeti analizi trenutnog stanja i nalaženju načina da se postojeći kapaciteti zajednice maksimalno iskoriste. Podizanje svijesti donosilaca odluka i šire javnosti, te aktivnostima koje će doprinijeti boljoj informisanosti osoba sa invaliditetom o tome koje resurse mogu koristiti, doprinijet će da Banjaluka postane inkluzivnija zajednica i značajno unaprijediti mobilnost osoba sa invaliditetom.

Rješavanjem pitanja kretanja osoba sa invaliditetom dobrim dijelom se rješava pitanje njihovog učešća u zajednici, zadovoljavanja ličnih potreba, ali i političkog učešća što je direktno vezano za dalje unaprjeđenje položaja ove društvene grupe.

Projekat ukupno traje osam mjeseci od 01.11.2018 do 31.06.2019. godine.

Za dodatne informacije možete kontaktirati koordinatoricu projekta mr Oliveru Mastikosu   (email: olivera.mastikosa@gmail.com), kao i portparola HO „Partner“ Dušicu Lipovac (telefon: 065 228 934; email: dusica.lipovac1@gmail.com).

 

                                    

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Europska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Više informacija o ReLOad projektu http://bit.ly/2ElJvbg

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BosnianEnglishGerman